iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

6 μαθήματα καλής ζωής
από τον πιο ευτυχισμένο
άνθρωπο της Γης!


Έξι μαθήματα καλής ζωής από ένα βιβλίο που έγραψε ο - όπως ισχυρίζεται - πιο ευτυχισμένος άνθρωπος της Γης.
1. Υπάρχουν πολλά πράγματα πιο πολύτιμα από τα χρήματα
Είναι εύκολο να υποδουλωθείς από τη νοοτροπία ότι το χρήμα είναι ο πιο επιτακτικός θησαυρός στην κοινωνία. Τα χρήματα είναι πάντα παροδικά, όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Έρχεται και φεύγει, αλλά πόσα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την φευγαλέα απόλαυση; Οι συνέπειες μιας νοοτροπίας χρήματος είναι πολύ πιο επιζήμιες από την ίδια την αξία του χρήματος. Είστε πρόθυμοι να θέσετε σε κίνδυνο την ψυχική, συναισθηματική και σωματική σας ευεξία; Υπάρχουν πράγματα πιο πολύτιμα από τα χρήματα. Εδώ είναι μερικά:
-Εμπειρίες
-Γνήσιες συνδέσεις
-Ένα συναίσθημα σκοπού
-Πραγματικό ενδιαφέρον για την βοήθεια των άλλων
-Ο Eddie λέει, "υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που κανένα χρηματικό ποσό δεν θα σου αγοράσει, και μερικά πράγματα είναι ανεκτίμητα πέρα από κάθε μέτρο. ”
2. Η αδυναμία μπορεί να γίνει μίσος
Οι αδύναμοι άνθρωποι στερούνται της ικανότητας να διατηρήσουν οποιοδήποτε επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης. Οι άνθρωποι που στερούνται συναισθηματικής νοημοσύνης και ισχυρής αίσθηση του εαυτού επηρεάζονται εύκολα στο μίσος. Οι αξίες και οι πεποιθήσεις τους δεν βασίζονται σε ισχυρά θεμέλια, αλλά υποστηρίζουν ριζοσπαστικά αίτια. Το μίσος είναι μια ασθένεια που καταναλώνει το ανθρώπινο μυαλό σε σημείο χωρίς επιστροφή, προκαλώντας σημαντικό κακό στον εαυτό και στους άλλους.
"Αν αρκετοί άνθρωποι είχαν σηκωθεί τότε έλα στην Kristallnacht και έλεγαν, 'αρκετά τι κάνεις; Τι συμβαίνει με σένα; ’ τότε η πορεία της ιστορίας θα ήταν διαφορετική. αλλά δεν το έκαναν. φοβόντουσαν ότι ήταν αδύναμοι, και η αδυναμία τους τους επέτρεψε να χειραγωγηθούν σε μίσος ” — Eddie Jaku
3. Το αύριο θα έρθει αν επιβιώσεις. ένα βήμα τη φορά
Η πλειοψηφία των ανθρώπων εγκαταλείπει επειδή νιώθει ότι τα βάσανα δεν θα τελειώσουν ποτέ. Παραιτούνται από τον έλεγχο επειδή η όρασή τους θολώνει από μικρές ταλαιπωρίες και όχι τη μεγαλύτερη εικόνα.
"Όσο πιο κοντά φτάνεις σε κάτι, τόσο πιο θολό γίνεται", όπως λέει και η παροιμία. Να είσαι καλά στρογγυλεμένος, λογικός και προνοητικός. Τίποτα πάνω του δεν έχει γραμμένη τη λέξη "για πάντα".
4. Την καλοσύνη την βρίσκεις παντού, ακόμα και από ξένους
Αν κάνεις ένα βήμα έξω από τον κόσμο σου έστω και για μια στιγμή, θα παρατηρήσεις ότι δεν είσαι μόνος. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα για τον εαυτό μας, τις ζωές μας και τα θέματα μας. Δεν είσαι μόνος στο σύμπαν. Υπάρχουν άνθρωποι που ευχαρίστως θα σε βοηθούσαν αν ήσουν πρόθυμος να είσαι ευάλωτος.
5. Ένας καλός φίλος
"Το καλύτερο πράγμα που θα κάνεις ποτέ είναι να αγαπηθείς από κάποιον άλλο" - επαναλάβετε αυτή την πρόταση μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι η αγάπη και η φιλία είναι το καλύτερο φάρμακο.
Δεν μπορώ να το τονίσω αυτό αρκετά, ειδικά στους νέους ανθρώπους. Χωρίς φιλία χάνεται ένα ανθρώπινο ον. Φίλος είναι κάποιος που σου υπενθυμίζει να νιώθεις ζωντανός.
6. Η εκπαίδευση σώζει τη ζωή
Δεν εννοώ την επίσημη εκπαίδευση όταν χρησιμοποιώ τη λέξη "εκπαίδευση". Ναι, η επίσημη εκπαίδευση είναι φανταστική και φέρνει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η εκπαίδευση στη ζωή είναι πολύ πιο κρίσιμη. Η κατανόηση των νόμων της ανθρώπινης φύσης, η γνώση των κοσμοθεωριών και η γνώση πώς να συνδεθείς ώστε να ακουστεί η φωνή σου είναι όλα παραδείγματα εκπαίδευσης στη ζωή. Να είσαι αυτάρκης και να μην εξαρτάσαι από τους άλλους για μια καλή ζωή.
Μπορεί να μην μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο επειδή είναι πέρα από τις δυνάμεις σου, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου. Η αλλαγή είναι δυνατή, παρά το τι μπορείς να πιστέψεις, αλλά απαιτεί πειθαρχία.