iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Η ''Μαντάμα Μπαττερφλάι''
στο Ηρώδειο από την
Εθνική Λυρική Σκηνή


Με την δημοφιλή όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την σκηνοθετική υπογραφή του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέ Πυ, θα ανοίξει τις πύλες του το Ηρώδειο για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 1, 4, 7 και 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, με ένα λαμπρό καστ.
Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι, όπως χαρακτηρίζεται η «Μαντάμα Μπαττερφλάι», είναι διάσημη για τις υπέροχες άριές της, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της.
Η υπόθεση της όπερας αφορά τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, όπου μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει γιο από την Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί μονάχα στον ίδιο τον Πίνκερτον και στη συνέχεια αυτοκτονεί.
Για τη νέα παραγωγή της Μαντάμας Μπαττερφλάι η Εθνική Λυρική Σκηνή ανέθεσε τη σκηνοθεσία στον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη Ολιβιέ Πυ, ο οποίος, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Βότσεκ το 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, επιστρέφει στην Ελλάδα για να σκηνοθετήσει, αυτή τη φορά στη σκηνή του Ηρωδείου, το αριστούργημα του Πουτσίνι.