iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ο Δημήτρης Πουλικάκος
αντέστρεψε την ηλικία του!
Έκανε 18 το 81...


Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας μουσικός που μπορεί να τον αποκαλέσει ο καθένας ως οικείο του πρόσωπο με τόσα διαφορετικά προσωνύμια, από Μητσάρα και Θείο Νώντα έως Γέρων Παλούκιο το πιο πρόσφατο, έκλεισε τα 81 του χρόνια. Μάλλον fake news.

Τα 18 κλείνει και ας λένε τα ημερολόγια. Αυτό εύλογα προκύπτει από την δύναμη και την αντοχή που είχε επί τρεις ώρες γεμάτες στην σκηνή, χωρίς διάλειμμα, μουσικός γερής κράσης.
"Είσαι αγέραστος" του φώναξε ένας ψηλός αδύνατος γύρω στα 65. "Τι ανέραστος;", έκανε πώς δεν άκουσε…"Τι αγέλαστος;" προσπάθησε τάχαμου να το βρει με τη δεύτερη, γέλασε με νόημα πιάνοντας το μικρόφωνο.

Το ροκ σόου made in Πουλικάκος με 10 άτομα επί σκηνής και καλεσμένους φίλους του ξεκίνησε στις 12 παρά 10 με το "Karagioz ΜΠΕΡΝΤΕ" κι έκλεισε με το classic "Σκόνη, Πέτρες, Λάσπη" ελαφρώς περασμένες 3 με τον κόσμο να τραγουδάει τους στίχους ενός τόσο διαχρονικού κομματιού που κυκλοφόρησε το 1976 και λέει ότι όσα χρόνια και αν πέρασε η ελληνική μίζερη πραγματικότητα παραμένει και φυσικά "το μάνα είναι μια απάτη τόσο μακρινή". Έως εκείνη την προχωρημένη ώρα που έμειναν οι περισσότεροι για να σφίξουν το χέρι του Πουλικάκου και να του ευχηθούν τα χρόνια πολλά συνέβησαν πολλά.
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ Γιάννης Αλεξίου

ΠΗΓΗ ogdoo.gr