iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Αυτή είναι η γηραιότερη
επίσημη ποδοσφαιρική
ομάδα του πλανήτη!


Προελαύνει στο 34ο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΜΜΕ η ομάδα metaforespress.gr και ανεβαίνει για το... ρετιρέ της βαθμολογίας!
Το αξιοθαύμαστο - που αποτελεί και ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες - είναι πως έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας παικτών σε επίσημο πρωτάθλημα στον κόσμο! Και λέμε επίσημο γιατί δεν είναι τουρνουά παλαιμάχων, αλλά πρωτάθλημα που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ, του ΠΣΑΤ και της ΕΠΗΕΑ με διοργανώτρια επιτροπή, κανονικά δελτία, διαιτητές, γιατρούς και διεξάγεται σε μεγάλα γήπεδα.
''Τα λιοντάρια του Καμερούν'' όπως ονομάζονται οι παίκτες του παίκτη - προπονητή Αλέκου Λατσούνα, γιατί η εμφάνιση της ομάδας έχει τα χρώματα της εθνικής Καμερούν (πράσινη φανέλα, κόκκινο σορτς, κίτρινες κάλτσες) είναι ασταμάτητα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και έχουν 4 στα 4, δηλαδή τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς . 
Ο πρόεδρος - τερματοφύλακας της ομάδας Φώτης Φωτεινός του metaforespress.gr, (άλλο ρεκόρ αυτό πού ακούστηκε ξανά γκολκίπερ - πρόεδρος) είναι συνέχεια...με το χέρι στην τσέπη για πριμ σε νερά και καφεδάκια μετά τα παιχνίδια, ενώ στηρίζει και με κάθε τρόπο, νιώθει υπερήφανος για την ομαδάρα του.
Το ίδιο και ο ιδρυτής - παίκτης (άλλη πρωτοφανής ιδιότητα με παγκόσμια πρωτοτυπία) Νίκος Τριανταφύλλου, αν και με συμβολικό χρόνο συμμετοχής λίγων λεπτών σε ένα ματς για...τη δόξα! Η ομάδα - παρέα δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90' αλλά τα ονόματα άλλαζαν στο πέρασμα του χρόνου.
Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την καταλυτική παρουσία της ''σημαίας'' της ομάδας Θανάση Μηλιδώνη, παίκτη ελίτ κατά κοινή ομολογία.
Ο μέσος όρος ηλικίας των 30 ποδοσφαιριστών του ρόστερ (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων και τιμής ένεκεν συμμετεχόντων) είναι τα 45 χρόνια! 
Μικρότερος στην εντεκάδα που συνήθως παρατάσσεται στα γήπεδα είναι ο επιθετικός Δημήτρης Σάκκας 33 ετών και μεγαλύτερος ο εκ των αρχηγών της ομάδας, ο αμυντικός Αργύρης Κωστάκης 59 ετών και γηραιότερος εν ενεργεία επαγγελματίας δημοσιογράφος του πρωταθλήματος. Ο ''βενιαμίν'' της ομάδας (όποτε έρχεται λόγω εργασίας) Βασίλης Ρεμπάμπης είναι μόλις 25 ετών (δηλαδή... ''εγγονός'' του Αργύρη) ενώ την τριάδα - ''Μαθουσάλες'' συμπληρώνουν ο Θανάσης Μηλιδώνης (54) και ο Κώστας Δικαιούλιας (55). 
Ο μέσος όρος, λοιπόν, της εντεκάδας με βάση τις περισσότερες συμμετοχές των παικτών είναι 50,8 ετών!
Ο μέσος όρος της εικοσάδας με βάση τις περισσότερες συμμετοχές των παικτών είναι 42,5 ετών.
Στο τελευταίο ματς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνέβησαν ''σημεία και τέρατα''. Το πιο...εξωφρενικό ομάδα παικτών στασίασε και απείλησε να κάνει αλλαγή τον παίκτη - προπονητή, επειδή έχασε γκολ ''με το τσουβάλι'', αν και έβαλε άλλα τόσα. Τελικά χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων η αλλαγή αποφεύχθηκε, αλλά ο κόουτς ''τη φυλάει'' στο επόμενο παιχνίδι στους ''αντάρτες'' που σίγουρα θα ''γυαλίσουν'' τον πάγκο.
Ακούγεται ότι στην ''ανταρσία'' πρωτοστάτησε το ''πουλέν'' του κόουτς, γιατί δεν τον ξεκίνησε στην αρχική εντεκάδα και μάλιστα τον έκανε φωτογράφο, να ''τραβήξει'' την ομάδα που βλέπετε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κόουτς ήθελε να ανεβάσει τον μέσο όρο της εντεκάδας, αφήνοντας έξω τον νεότερο όπως αναφέρουμε παραπάνω. Τελικά τον έριξε στο ματς στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.
Τέλος το Γραφείο Τύπου της ομάδας καταγγέλλει ανυπόστατα δημοσιεύματα που διακινούνται στο διαδίκτυο, ότι δήθεν παίκτες της ομάδας (και κυρίως αμυντικοί) έχουν κάνει...βουντού σε συμπαίκτες τους που παίζουν στην ίδια θέση για να τραυματιστούν, ώστε να τους ''φάνε'' τη θέση. Αντιθέτως ο πρόεδρος έχει φροντίσει να προσληφθεί ορίτζιναλ μάγος από το Καμερούν, για να κρατάει σε φόρμα την ομάδα και να επιστρέφουν σε χρόνο μηδέν στα γήπεδα οι τραυματίες. Επίσης διαψεύδονται κακοήθη σενάρια ότι την επόμενη σεζόν η ομάδα θα μετονομαστεί σε girokomeiopress.gr...
Το ρόστερ του metaforespress.gr με τους αριθμούς φανέλας.
1 Άρης Σάββας
2 Βαγγέλης Τάτσης
3 Αλέξης Βαλούρδος
4 Θωμάς Κυριάκος
5 Κώστας Δικαιούλιας
6 Γιώργος Φραδελάκης
7 Βασίλης Ρεμπάμπης
8 Αργύρης Κωστάκης
9 Δημήτρης Μπάρμπας
10 Δημήτρης Σάκκας
11 Γιώργος Κοντογεώργης
12 Κώστας Κατσιάδας
13 Λάμπρος Καραγιώργος 
14 Λευτέρης Πάνου
15 Θοδωρής Δημητρόγλου
16 Μάριος Μπιτσούνης
17 Αλέκος Λατσούνας
18 Μπάμπης Τζιάρος
19 Aλέξης Καλπογιαννάκης
20 Θανάσης Μηλιδώνης
21 Νίκος Τριανταφύλλου
22 Μάριος Πάνου 
23 Κώστας Ντάλτας 
24 Παναγιώτης Βρακάς
25 Γιώργος Σόμπολος 
26 Γιώργος Βασιλείου 
27 Στέλιος Λάσκαρης
28 Βασίλης Δούκας
29 Χρήστος Σιέρρας
30 Φώτης Φωτεινός