iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Αυτός είναι ο
ωραιότερος πανηγυρισμός
γκολ όλων των εποχών!


Τελικός του Μουντιάλ 1982 στην Ισπανία. 11 Ιουλίου. Και στο πρόσωπο του Μάρκο Ταρντέλι πανηγυρίζοντας το 2-0 για την Ιταλία εναντίον της Γερμανίας, έβγαινε η χαρά ενός μικρού παιδιού, που μόλις έχει σκοράρει παίζοντας με τους φίλους του στην αυλή του σχολείου με 85χρονο πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σάντρο Περτίνι να πανηγυρίζει κι αυτός σας παιδί στην εξέδρα των επισήμων!

Το ρολόι έδειχνε το 69ο λεπτό και μια γρήγορη εναλλαγή της μπάλας μεταξύ των Κόντι, Αλτομπέλι, Οριάλι, Σιρέαθα έχει τελικό αποδέκτη τον Μάρκο Ταρντέλι, που με δυνατό, αριστερό σουτ, θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γερμανού τερματοφύλακα για το 2-0. Ακολούθησε ο πιο χαρακτηριστικός πάνηγυρισμός γκολ όλων των εποχών από τον Μάρκο με το 14 στη φανέλα. 70 ετών σήμερα ο Ταρντέλι έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Το τέλος της αναμέτρησης θα έβρισκε τον Ντίνο Τζοφ στην ηλικία των 40 ετών, να σηκώνει ως αρχηγός το Παγκόσμιο Κύπελλο στον ουρανό της Μαδρίτης με τους Ιταλούς φιλάθλους να παραληρούν.

Μία ομάδα που όλοι τη θεωρούσαν ανίκανη να πρωταγωνιστήσει, είχε καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο. Συνδυάζοντας την άψογη τακτική με απαράμιλλή αγωνιστικότητα, το συγκρότημα του Μπέαρτζοτ είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Μήπως δεν είναι τελικά τυχαίο που η Ιταλία του Μαντσίνι κατέκτησε 40 χρόνια μετά από αυτό το γεγονός (11/7/2021) το EURO 2020;

www.bnsports.gr